• Τι απόδοση έχει ένας ηλεκτρικός λέβητας?

Η απόδοση ενός ηλεκτρικού λέβητα μπορεί να φτάσει το 99%. Σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνά το 100%  και ουσιαστικά μετατρέπει όλη την ηλεκτρική ενέργεια σε θερμική, γι’ αυτό και αποτελεί κοστοβόρα λύση. Μόνο τα κλιματιστικά και οι αντλίες θερμότητας αποδίδουν περισσότερο από 100% γιατί αντλούν θερμότητα από το περιβάλλον.

  • Ποια η διαφορά θερμοπομπών και πάνελ ακτινοβολίας?

Οι θερμοπομποί διαθέτουν, εσωτερικά,  ηλεκτρική αντίσταση μέσω της οποίας θερμαίνουν τον ψυχρό αέρα του χώρου που βρίσκεται στα κατώτερα στρώματα του χώρου και ανέρχεται θερμός. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούν κυκλοφορία του αέρα μέσα στο χώρο, όπως στην κλασσική θέρμανση. Τα πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας εκπέμπουν ακτινοβολία και ζεσταίνουν τα στερεά αντικείμενα που βρίσκονται σε ένα χώρο. Επειδή δεν ζεσταίνουν τον αέρα, έχουν μικρότερη κατανάλωση ρεύματος (έτσι η επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση) αλλά δεν επιτυγχάνεται θερμική άνεση γιατί ο αέρας παραμένει ψυχρός.

  • Πόσο κοστίζει το υγραέριο?

Αυτή τη στιγμή, το μέσο κόστος του υγραερίου ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 0,8 ευρώ ανά λίτρο και η θερμογόνος δύναμη είναι 6,6KWh/l, έναντι 10,7KWh/lt του πετρελαίου.

  • Πόσο κοστίζει μια δεξαμενή υγραερίου?

Το κόστος για την εγκατάσταση μιας δεξαμενής υγραερίου ανέρχεται στα 1.200 – 1.300 ευρώ στην περίπτωση της υπόγειας δεξαμενής, ενώ το κόστος μειώνεται εάν πρόκειται για υπέργεια.

Share