Το ηλιακό σύστημα SONNE Aktion  σχεδιάστηκε με γνώμονα την υψηλή απόδοση, την μηχανική αντοχή, την εύκολη τοποθέτηση και την μέγιστη διάρκεια ζωής.

Όλα τα επιμέρους τμήματα του ηλιακού συστήματος είναι κατασκευασμένα από άριστα υλικά σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές και κανονισμούς, ώστε να εξασφαλίζεται η μακροβιότητα , η αντοχή και η απόσβεση της  επένδυσης σας.

Τα ηλιακά συστήματα της SONNE Aktion διατίθενται στα παρακάτω μοντέλα:

ΜΟΝΤΕΛΟ

ΗΛΙΑΚΟΥ
ΘΕΡΜΟΔΟΧΕΙΟ
ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΠΩΝ ΒΑΣΗΣ (cm)
Lt.
TEM
Α
Β
120 L
120
1
1.05 x 1.60  = 1.68
93
146
160 L
160
1
 1.20×2.00 = 2.40
93
177
200 L
200
2
1.05 x 1.60  = 1.68
93
146
300 L
300
2
1.20 x 2.00  = 2.40
93
177

Όλοι οι τύποι διατίθενται με:

  • Glass ή χάλκινοι boiler
  • Eπιλεκτικό συλλέκτη
  • Διπλής ή τριπλής ενέργειας


           120lt                   160lt                                   200lt                                       300lt 

Η πρωτοποριακή σχεδίαση – κατασκευή του θερμοδοχείου και των συλλεκτών εξασφαλίζει υψηλό βαθμό απόδοσης σε όλες τις καιρικές συνθήκες, ενώ η υψηλής σταθερότητας  και μηχανικής αντοχής βάση, παρέχει ασφαλή και σταθερή στήριξη του ηλιακού συστήματος.

ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΣΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΘΕΡΜΟΔΟΧΕΙΟ

Απεριόριστη διάρκεια ζωής
Είναι ο μοναδικός ηλιακός θερμοσίφωνας παγκοσμίως όπου λόγο του χαλκού δεν σκουριάζει και δεν διαβρώνετε εξασφαλίζοντας έτσι την απόσβεση του.

Μηδενική συντήρηση
Με υλικά κατασκευής μόνο χαλκό και ορείχαλκο δεν παρουσιάζει το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης και είναι ο μοναδικός χωρίς ράβδο μαγνησίου.

Μηδενικές απώλειες του ζεστού νερού

Μονωμένος από διογκωμένη οικολογική πολυουρεθάνη πυκνότητας (44kg/m3) και με θερμική αγωγιμότητα μόνωσης 0,0180 W/mK διατηρεί το νερό του δοχείου ζεστό ανεξάρτητα της εξωτερικής θερμοκρασίας .

CuDHP (CW024A) πιστοποιημένο για χρήση σε εγκαταστάσεις πόσιμου νερού σύμφωνα με την προδιαγραφή DIN 50930-6/ August 2001.
Η απουσία ράβδου μαγνησίου ( ανοδικής προστασίας ) μέσα στο θερμοδοχείο διατηρεί το νερό που χρησιμοποιούμε χωρίς τα ρινίσματα της ράβδου εξασφαλίζοντας , πεντακάθαρο και πόσιμο .

Διπλάσια αντοχή
Κατασκευάζονται από ειδικά διαμορφωμένα κυάθια (2) που ενώνονται μεταξύ τους με μια μόνο ραφή συγκόλλησης και εξασφαλίζουν την διπλάσια αντοχή σε σχέση με τα κοινά δοχεία ( πίεση δοκιμής 20 bar ).

Κορυφαία απόδοση 
Με μανδύα από χαλκό που εφαρμόζει με πρωτοποριακή εφαρμογή περιμετρικά του δοχείου , εξασφαλίζοντας λόγο της υψηλής θερμοαγωγημοτητας του χαλκού την ταχύτερη θέρμανση του νερού σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ηλιακό θερμοσίφωνα.

Ασφάλεια από πάγο και άλατα 
Με χρήση ειδικού μίγματος θερμικού υγρού διατηρούμε την συλλεκτική επιφάνεια ανέπαφη από άλατα εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την αντοχή του υδροσκελετου ακόμη και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες .

Τεχνολογικά καινοτόμος 
Με τεχνολογικά προηγμένη εφαρμογή της φλάντζας του θερμοδοχείου ελαχιστοποιώντας της συγκολλήσεις καθώς και τον χρόνο αντικατάστασης της αντίστασης στην περίπτωση που αυτό χρειαστεί χωρίς την χρήση πολύπλοκων εργαλείων .

Έξυπνες Μηχανολογικές λύσεις 
Μοναδικής σχεδίασης εφαρμογή του προαιρετικού εναλλάκτη σύνδεσης με το λέβητα της κεντρικής θέρμανσης πετυχαίνοντας , την ταχύτερη θέρμανση του νερού αποτρέποντας ταυτόχρονα την συνήθη σε άλλα συστήματα ανάστροφη λειτουργία , που έχει σαν αποτέλεσμα να κρυώνει ακόμα και το νερό που ζεσταίνετε από τον Ήλιο .

Πιστοποιημένα προϊόντα

Όλα τα προϊόντα υπόκεινται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους και έχουν μετρήσεις από το κέντρο ερευνών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ βάση του προτύπου EN 12975-2/ISO 9806-1 καθώς και από τον ΕΛΟΤ.

ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΕΚΤΗ

Σύγχρονη σχεδίαση, Καλαισθησία
Πλαίσιο συλλέκτη από προχωρημένης σχεδίασης προφίλ αλουμινίου .Αυξημένη στεγανότητα. Η στεγανότητα του εσωτερικού επιτυγχάνετε με ειδικό λάστιχο E.P.D.M χωρίς την χρήση σιλικόνης.
Μειωμένες απώλειες
Με ισχυρή μόνωση από πετροβαμβακα (d=50 kg/m3 ) στην πλάτη του συλλέκτη και πλευρικά , περιορίζουμε στο ελάχιστο τις θερμικές απώλειες του συλλέκτη .

Υψηλή απόδοση

Με επιλεκτική συλλεκτική επιφάνεια εφαρμοσμένη στο χάλκινο υδροσκελετό με τεχνολογία laser

Στιβαρή κατασκευή

Γωνιακούς εσωτερικούς συνδέσμους αλουμινίου που εξασφαλίζουν την άριστη εφαρμογή του πλαισίου και την στιβαρότητα της όλης κατασκευής .

Ειδικά σχεδιασμένο οβάλ λάστιχο, προσαρμοσμένο στους σωλήνες χαλκού σύνδεσης του συλλέκτη, για αποφυγή θερμογεφυρών από το φαινόμενο των διαστολών – συστολών.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ :

1. Πλαίσιο: προφίλ αλουμινίου, προχωρημένης σχεδίασης με εσωτερικούς γωνιακούς συνδέσμους αλουμινίου που εξασφαλίζουν την άριστη εφαρμογή του πλαισίου και την στιβαρότητα της όλης κατασκευής
2. Πλάτη συλλέκτη: Ευρωπαϊκό χαλυβδοέλασμα λευκό (ral 9002) που τοποθετείται χωρίς βοηθητική συγκράτηση από πριτσίνια πλήρως στεγανοποιημένη
3. Κρύσταλλο: ασφαλείας tempered υψηλής διαπερατότητας 4 mm με λάστιχο Ε.P.D.M για πλήρη στεγανοποίηση
4. Μόνωση πλάτης: πετροβάμβακας ( d =50kg /m3 )
5. Πλευρική μόνωση: πετροβάμβακας ( d =50kg /m3 )
6. Απορροφητής: χάλκινη ενιαία επιφάνεια full plate 0,2 mm , επιλεκτικής βαφής με υψηλής τεχνολογίας laser
7. Σωληνώσεις απορροφητή: χάλκινοι σωλήνες Ø 0.8 mm & Ø 22 mm
8. Ειδικά σχεδιασμένο οβάλ λάστιχο, προσαρμοσμένο στους σωλήνες χαλκού σύνδεσης του συλλέκτη, για αποφυγή θερμογέφυρων από το φαινόμενο των διαστολών – συστολών.

www.sonne.gr

Share